Twijfel jij wel eens aan je eigen kunnen? Heb je een kappersopleiding afgerond maar ben je nog steeds niet zeker dat je alle klanten kunt knippen? Voel je je onzeker wanneer klanten bepaalde wensen hebben? Dan is het hoog tijd om daar iets aan te doen. Vertrouwen in jezelf is erg belangrijk in dit vak. Wanneer jij onzeker bent tijdens het knippen dan merkt de klant dit vast en zeker. Straal zelfvertrouwen uit en zorg dat je de technieken van het kappersvak goed onder de knie hebt. Wanneer je de technieken van het kappersvak goed beheerst dan is er geen reden meer om onzeker te zijn.

Het komt steeds vaker voor dat er cursisten, die een dure opleiding hebben gehad en deze met een certificaat (zelfs met diploma) af hebben gerond,  zich bij mij aanmelden voor een cursus knippen. Ze knippen klanten maar hebben geen idee of ze het wel goed doen. Ze beginnen te twijfelen aan zichzelf en deze twijfel maakt ze onzeker, wat je terug gaat zien in het knippen.

Tijdens mijn trainingen probeer ik deze cursisten te laten zien waarom ze hun handen toenemend of afnemend moeten houden en wat daar de reden van is.  Waar je op moet letten tijdens het knippen en wanneer kies je voor een bepaald knip- of snijtechniek. Deze en nog veel meer andere vragen worden besproken en doorgenomen tijdens de trainingen zodat je inzicht krijgt in het kappersvak.  Uiteindelijk is zelfvertrouwen het resultaat en ik heb al verschillende keren gezien dat dit leidt tot een leuke baan binnen het kappersvak! Dat gun jij jezelf toch ook?