/Blog/
31 05, 2019

WIL JIJ WEL EENS WAT ANDERS?

By |2019-05-31T16:33:24+00:00mei 31st, 2019|Geen categorie|

Heb je altijd al eens kapster willen worden maar ben je in een andere baan gerold? Het is nooit te laat om je om te scholen 🙂

Met de opleiding van Knipsalon Bianca heb je in korte tijd de kennis om voor jezelf aan de slag te gaan.

De opleiding HAARSTYLIST van Knipsalon Bianca is een praktijkgerichte opleiding. In korte tijd leer je verschillende basis- en moderne kniptechnieken. Het kleuren en stylen komt uiteraard ook aan bod, zodat je alle kennis in huis hebt om aan de slag te gaan.

De lessen worden in kleine groepen gegeven van maximaal 4 personen. Daardoor is er persoonlijke en optimale begeleiding zodat de lesmethoden voor iedereen makkelijk te volgen zijn. De technieken worden meteen in de praktijk toegepast waardoor je het knippen goed gaat beheersen.

Knipsalon Bianca is de enige kapsalon die gebruik maakt van een Personal Coaching Systeem. Dit systeem is door Knipsalon Bianca ontworpen speciaal voor de cursist. Je kunt via dit systeem (wat compleet via touchscreen werkt) tijdens de cursus jouw persoonlijke ontwikkeling volgen en eventueel nieuwe kniptechnieken opzoeken. Lekker makkelijk wanneer je nog eens terug wil kijken naar een bepaalde kniptechniek!

12 04, 2019

HET WORDT WEER EENS TIJD…..

By |2019-04-12T17:56:47+00:00april 12th, 2019|2019, Google, Loopping|

Het wordt weer eens tijd voor een blog! Soms ben je zo druk met plannen, regelen, trainingen geven en ondertussen ook nog mijn eigen klanten onderhouden dat het er wel eens bij inschiet om een blog te schrijven. En ik vind alles zo geweldig om te doen dat ik soms wel eens handen en tijd te kort kom 🙂
Op dit moment wordt mijn website overgezet naar een ander provider en dus tijd om er eens even lekker voor te gaan zitten en op te gaan schonen!

Nieuwe plannen voor 2019 zijn er genoeg. De opleidingen en trainingen worden een paar keer per jaar doorgenomen en verbeterd waar maar kan. Zo zijn de Personal Coaching Systemen voor de cursisten aangepast met leuke en nieuwe technieken en is de uitleg van de technieken nog duidelijker gemaakt. Het is iedere keer weer zo leuk om nieuwe cursisten te leren kennen en te ontdekken waar hun kwaliteiten liggen in het kappersvak! Dat geeft mij iedere keer weer de inspiratie om de technieken te verbeteren en aan te passen naar duidelijke kapperstaal.

Sinds kort heb ik er een leuke nieuwe training bij. De BROW TRAINING. Deze wordt gegeven door Yvette van de Ven. Zij leert je in deze training hoe je de juiste vorm aanbrengt aan wenkbrauwen en welke kleur het beste past bij de huid en de haren. Een echte must voor de kapper van NU en een leuke toevoeging als kapper! Heb je interesse in deze leuke en leerzame training dan vind je deze hier.

25 02, 2019

OPLEIDING VOOR STARTERS

By |2019-04-12T16:43:14+00:00februari 25th, 2019|Geen categorie|

Wil jij graag het kappersvak leren en zijn grote groepen voor jou niet geschikt of voel je je daar niet prettig bij? De lessen bij Knipsalon Bianca worden in kleine groepen van maximaal 4 cursisten gegeven. Optimale aandacht voor jou als cursist, maar ook een snelle doorlooptijd van de technieken.

De inhoud van de lessen kunnen per cursist aangepast worden. Dit is belangrijk omdat niet iedereen in hetzelfde tempo knipt. De een kan sneller een techniek onder de knie hebben dan de ander. Vandaar dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om in zijn eigen tempo te werken.
Heb je interesse? Vraag naar de beschikbare data om te starten!

22 05, 2018

LEUK! EEN CURSIST VAN KNIPSALON BIANCA IN DE KRANT!

By |2019-04-12T16:44:04+00:00mei 22nd, 2018|Geen categorie|

Eindhovense kapster Sandra Jadoenath wil ouderen met kleine beurs helpen. Eindhoven – Sandra Jadoenath zet zich vrijwillig in om senioren met een kleine beurs

Gratis te knippen tijdens de koffieochtend voor wijkbewoners in de Achtse Barrier.
Iedere dinsdagochtend knipt kapster Sandra Jadoenath (45) in wijkcentrum de Mortel in de Achtse Barrier tijdens ‘AB voor elkaar’, een koffieochtend voor bewoners uit de wijk, waar met name veel senioren op af komen. Gratis, want ze wil iets voor ouderen doen. Jadoenath: ,,Ik heb altijd een hechte band met mijn oma gehad, helaas is ze overleden. Ik wil graag wat voor ouderen doen want alles is al zo duur voor hun. En het is heerlijk om te doen.”

Reuma
Jadoenath woont al 25 jaar in de Achtse Barrier en doet ook vrijwilligerswerk achter de bar in het wijkcentrum. Ze deed altijd administratief werk, maar drie jaar geleden is zij afgekeurd. Na een hartinfarct heeft zij moeten revalideren en of dat nog niet genoeg is heeft zij nu ook reuma. Maar bij te pakken neerzitten is er niet bij. Ze wil meer en is een kapperscursus gaan volgen. In overleg met de Mortel doet ze nu een paar uurtje in de week de bezoekers van ‘AB voor elkaar’ gratis knippen. Jadoenath: ,,Al vanaf de middelbare school zit het er in, ik heb altijd al kapper willen zijn. Het voordeel is dat ik zelf mijn tijden kan indelen. Heb ik last van mijn handen door reuma of ben ik moe dan kan ik uitrusten. Het gaat goed, ik sta er versteld van dat het nog zo kan.”
Op dit moment knipt Jadoenath dames en heren, de dames wil ze ook gaan watergolven. En daarnaast volgt ze nog aanvullende cursussen. ,,Mijn lerares is geweldig, ik leer zoveel en door haar ben ik al zover”, vertelt ze enthousiast. In juni rondt ze de cursus af. Dan is het wat studie betreft even voldoende, er moeten nog wat spulletjes aangeschaft worden zoals een spiegel maar eerst wacht ze af hoe het gaat lopen in het wijkcentrum.
Geduld
Riet Tromp laat zich vandaag voor het eerst knippen bij Jadoenath. Op advies van de maatschappelijk werkster heeft ze zich opgegeven. Met een kritische blik kijkt Jadoenath of het goed geknipt is, ze checkt en dubbelcheckt. Tromp: ,,Ik ben heel tevreden, het ziet er goed uit.” Vervolgens wordt ze weggebracht naar haar plek bij de koffietafel. Jadoenath lachend: ,,De klant moet tevreden zijn, maar ik wil ook een goed gevoel hebben. Ik neem de tijd voor de mensen, dus klanten moeten wel geduld hebben.”

Kapster Sandra knipt gratis in wijkcentrum de Mortel © Foto Kees Martens/fotomeulenhof

Kapster Sandra knipt gratis in wijkcentrum de Mortel © Foto Kees Martens/fotomeulenhof

19 03, 2018

HAARTRENDS LENTE 2018: SPECIAAL VOOR JOU

By |2019-04-12T16:47:58+00:00maart 19th, 2018|fashion, trends|

Dusseldorf was dit jaar echt een geweldig weekend! Volop inspiratie opgedaan en een blik mogen zien van de nieuwste haartrends en technieken voor komend seizoen. De hipste kapsels en inspirerende haarkleuren werden hier gespot!

WELKE HAARKLEUR GAAT HET VOOR JOU WORDEN?

Dit jaar gaan we vooral warme tinten zien in het haar.  Vooral Ecaille gaan we veel terug zien. Dit is een trend waarbij er verschillende goudtinten in het haar worden aangebracht door middel van highlights.

De mahonie tinten gaan het ook heel goed doen. Deze prachtige kleur wordt aangebracht met babylights waarbij de aanzet donker blijft zodat er diepte in het haar ontstaat.

Heb je van jezelf een koperen of rode haarkleur? Dan hoef je helemaal niets aan je haar te doen! Deze kleuren kun je makkelijk mixen met koper, rood en kastanjebruin en zullen een prachtige combinatie geven.

Strawberry blond! Een prachtige licht rode gloed op blond haar. Een andere warme tint die we veel gaan zien is de honingblonde tint. Prachtig met subtiele highlights. Niet alleen in het honingblonde haar kunnen de subtiele highlights worden gezet maar ook in donker haar zien we deze de komende lente nog steeds.

De topper van het voorjaar en de zomer wordt toch wel de metallic look! Koele tinten zijn al langer enorm populair, maar dit jaar gaan we nog een stapje verder. Maak gerust een keuze uit Rose, champagne, lavendel, steel grey of graphite.

DIT ZIJN DE HAARTRENDS VOOR 2018

Lang haar en golvend; uiteraard zit de scheiding in het midden.

Stijl haar en achter je oor; op deze manier laat jij jouw gezicht goed zien.

Stijl haar en recht afgeknipt; gebruik een goede stijltang en wat glansspray!

Een lage staart; met subtiel vlechten aan de bovenkant.

Een rechte bob; ook hier met de scheiding in het midden.

29 10, 2017

HOE HOU JIJ JOUW KLANTEN TEVREDEN?

By |2019-04-12T18:07:19+00:00oktober 29th, 2017|Geen categorie|

Om je klanten tevreden te houden, is het belangrijk dat je ze blijft verrassen en laat zien dat jij als Hairstylist helemaal op de hoogte bent van de laatste trends. Om je hierbij te ondersteunen, kun je ieder half jaar bij Knipsalon Bianca vernieuwde trainingen volgen zodat je helemaal bij blijft op vaktechnisch gebied.

Er worden verschillende dag- en avondtrainingen gegeven. Deze lessen zijn een bron van nieuwe ideeën en technieken die je direct toe kunt passen in de salon! Maar niet alleen door trainingen hou je jouw klanten tevreden. Er zijn namelijk vele manieren om het contact met jouw klant goed te houden. Hieronder een paar tips die je zeker zullen helpen.

TIPS VOOR HET VERBETEREN VAN DE KLANTTEVREDENHEID

  • Als salon zijnde kun je 100 procent achter jouw product of dienst staan, maar het is van belang dat de klant dit ook inziet en in de praktijk ook zo ervaart. Help de klant op weg na de koop van een product en biedt ondersteuning aan bij het gebruiken van het product. Uiteindelijk levert dit namelijk veel op; een tevreden klant die terug blijft komen en die positieve mond tot mond reclame zal geven.
  • Houd jouw bestaande klant op de hoogte van alle nieuwtjes omtrent zijn of haar product/dienst. Toon interesse en vraag hoe het met de klant gaat.
  • Onvoldoende communicatie naar klanten toe is een veelvoorkomend probleem. Erg jammer, want hierdoor krijgt de klant de indruk dat hij/zij niet belangrijk is terwijl persoonlijke aandacht juist zeer belangrijk is! Reageer snel en duidelijk op vragen of problemen en toon interesse in de bezigheden van jouw klant. Probeer dit structureel bij te houden. Je zult zien dat dit je veel oplevert.
  • Geef af en toe eens een cadeautje weg. Leuke acties of aanbiedingen zorgen ervoor dat er nieuwe klanten aangetrokken worden. Nieuwe klanten zijn altijd leuk, maar vergeet jouw bestaande klanten niet. Zij vinden een leuke korting of een gratis onderdeel net zo leuk!

Zo zijn er veel manieren te bedenken om de klanttevredenheid te verbeteren. Het zit hem vaak in de kleine dingen!

Wat doe jij om jouw klanten tevreden te houden?

15 08, 2017

MAG IK JE ADVIES GEVEN?

By |2019-04-12T18:04:31+00:00augustus 15th, 2017|Geen categorie, vakantie|

Wat is het heerlijk om op vakantie te gaan en dan te mogen genieten van de Spaanse zon! Even uitrusten van het drukke maar o zo heerlijke jaar dat achter me ligt. Vakantie vieren zonder te denken aan mijn werk is er voor mij niet bij! (smile) Ik ben graag bezig en op vakantie heb ik alle rust om mijn nieuwe plannen te overdenken en uit te gaan zetten. Familytime en me-time is prima te combineren op een camping. Af en toe een duik in het zwembad of lekker zonnen op het strand. Gezellig avondjes kletsen met mijn gezin en zo af en toe een wijntje (sangria!) erbij.

Wanneer je in het kappersvak zit ontkom je niet aan de verzorging van je haar en al helemaal niet wanneer je naar het zonnige en warme Zuiden afreist. De warmte van de zon, het zout van de zee en het chloor van het zwembad droogt je haar uit. Zit er dan nog een kleurtje in je haar dan is het nog eens extra belangrijk om je te verdiepen in de verzorging van je haar, oftewel wat zijn de juiste producten voor jouw haar!

Zo kwam ik laatst de doucheruimte van de camping binnenlopen en ik zag een vrouw haar haren föhnen. Ze had bruin, half lang krullend haar en was bezig haar krullen met een diffuser (föhn) te vormen zodat ze een prachtige bos met dansende krullen zou krijgen. Een flinke dosis mousse en wat gel werd erin gekneed en de diffuser moest het werk doen. Het eindresultaat was een droog bosje haar met her en der wat slag. Dit werd nog wat afgestyled met wat olie en een haarlakje. Ontevreden bekeek ze in de spiegel de achterkant, die er nog pluiziger uitzag dan de voorkant, kneedde er nog wat olie in en besloot toen dat ze het er maar mee moest doen. Ik was er zo van onder de indruk dat ik haar graag advies had willen geven!!

Wanneer je krullen hebt en jouw haar ook graag krullend wil dragen, kun je het beste je haar volgens de Curlsys methode laten knippen! De basis is dan al gelegd en je hebt dan niet veel meer nodig om de perfecte krul te creëeren. Gebruik de juiste stylingsprodukten voor jouw haar! Dit kan voor iedereen weer anders zijn. Gebruik zeker geen mousse!! Dit droogt het haar teveel uit waardoor het haar gaat pluizen. Het beste is een krullencreme te gebruiken. Ik zelf gebruik altijd de krullencreme van Finnley’s met eventueel een verstevigende krullencreme (deze is iets dikker). Daarna de diffuser erop en jouw krullen gaan dansen. Let er wel op dat je het haar niet te droog föhnt! Dan is al het werk voor niets gedaan!

Probeer gewoon eens wat producten uit maar ben zuinig met een product. Hoe meer je in je haar smeert hoe zwaarder het haar wordt waardoor jouw krul in de loop van de dag gaat verdwijnen! Ik wil je graag adviseren tijdens een Curlsys afspraak.

Geniet van jouw krullen en van je vakantie!

Adios, Bianca

19 07, 2017

EVEN AANMELDEN EN JOUW TRAJECT KAN BEGINNEN!

By |2019-04-12T18:04:06+00:00juli 19th, 2017|Geen categorie|

Heb jij ook zo’n zin in een nieuwe uitdaging?  7 september starten we weer met een Basis Haarstylist Opleiding. In 3 maanden tijd ben jij een haarstylist op en top! Iedere cursist is uniek en heeft zijn of haar  eigen leerproces nodig. Met motivatie, stimulatie, inspiratie en enthousiasme zorg ik ervoor dat jouw doel wordt bereikt. Zo simpel is het! Samen gaan we jouw trainingsplan uitstippelen. Jij bepaald wat je graag zou willen leren en ik zorg ervoor dat we op koers liggen.

Maximaal 4 cursisten in de les (dus optimale begeleiding)!

Heb je vragen over een van de cursussen? Bel of mail gerust! Ik help je graag  verder.

2 07, 2017

WINNAAR GOLD AWARD 2017

By |2019-04-12T18:08:15+00:00juli 2nd, 2017|Geen categorie|

De maand juni 2017 was voor mij een geweldige, fantastische topmaand om aan terug te denken. 10 Juni de opening van de nieuwe Knipsalon! Deze dag was een groot succes en helemaal top! Ontzettend veel lieve kaarten en berichten gehad van klanten, vrienden, familie en cursisten. De nieuwe salon stond twee weken lang vol met prachtige bloemen, orchideeën en hartverwarmende cadeaus. Op zo’n moment is het geweldig om te zien dat de Knipsalon gewaardeerd wordt. Rond deze periode waren inmiddels ook de stemmen geteld voor de nominering van de Leukste Kapsalon 2017. Super tof dat er massaal is gestemd op Knipsalon Bianca waardoor ik de winnaar ben geworden van de Gold Award 2017 van de Gemeente Eindhoven. En dat heb ik allemaal te danken aan mijn trouwe klanten, cursisten, familie en vrienden. DANK JULLIE WEL DAARVOOR (trots)!! Inmiddels is alle drukte achter de rug en ben ik alweer volop aan de slag met nieuwe projecten en gaat er 7 september a.s. een nieuwe opleiding van start voor de Haarstylist Basis en Extra met als belangrijkste doel #alle aandacht voor de cursist.

Ik zou zeggen hou de site/Facebook/instagram in de gaten voor alle nieuwe ontwikkelingen want bij Knipsalon Bianca ben je nooit uitgeleerd!

16 06, 2017

OPLEIDING BASIS HAARSTYLISTE

By |2019-04-12T18:09:16+00:00juni 16th, 2017|Geen categorie|

Ben jij op zoek naar een kappersopleiding met optimale begeleiding waar je de volle aandacht krijgt en waar de groepen lekker klein zijn? Dan heb je deze zojuist gevonden! Vanaf September 2017 start Knipsalon Bianca namelijk met een praktijkgerichte kappersopleiding voor Basis HaarStyliste. Deze dagopleiding is volledig gericht op wat de cursist nodig heeft in het kappersvak. Aan het einde van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname (wanneer de opleiding goed is afgerond). Na het behalen van het Basis HaarStyliste certificaat kun je er uiteraard voor kiezen om door te leren en de volgende certificaten te behalen:

  • 3-D technieken
  • Barbiertraining
  • Voor- en najaarstrends
  • Party Looks
  • Haarvlecht Technieken