Eindhovense kapster Sandra Jadoenath wil ouderen met kleine beurs helpen. Eindhoven – Sandra Jadoenath zet zich vrijwillig in om senioren met een kleine beurs

Gratis te knippen tijdens de koffieochtend voor wijkbewoners in de Achtse Barrier.
Iedere dinsdagochtend knipt kapster Sandra Jadoenath (45) in wijkcentrum de Mortel in de Achtse Barrier tijdens ‘AB voor elkaar’, een koffieochtend voor bewoners uit de wijk, waar met name veel senioren op af komen. Gratis, want ze wil iets voor ouderen doen. Jadoenath: ,,Ik heb altijd een hechte band met mijn oma gehad, helaas is ze overleden. Ik wil graag wat voor ouderen doen want alles is al zo duur voor hun. En het is heerlijk om te doen.”

Reuma
Jadoenath woont al 25 jaar in de Achtse Barrier en doet ook vrijwilligerswerk achter de bar in het wijkcentrum. Ze deed altijd administratief werk, maar drie jaar geleden is zij afgekeurd. Na een hartinfarct heeft zij moeten revalideren en of dat nog niet genoeg is heeft zij nu ook reuma. Maar bij te pakken neerzitten is er niet bij. Ze wil meer en is een kapperscursus gaan volgen. In overleg met de Mortel doet ze nu een paar uurtje in de week de bezoekers van ‘AB voor elkaar’ gratis knippen. Jadoenath: ,,Al vanaf de middelbare school zit het er in, ik heb altijd al kapper willen zijn. Het voordeel is dat ik zelf mijn tijden kan indelen. Heb ik last van mijn handen door reuma of ben ik moe dan kan ik uitrusten. Het gaat goed, ik sta er versteld van dat het nog zo kan.”
Op dit moment knipt Jadoenath dames en heren, de dames wil ze ook gaan watergolven. En daarnaast volgt ze nog aanvullende cursussen. ,,Mijn lerares is geweldig, ik leer zoveel en door haar ben ik al zover”, vertelt ze enthousiast. In juni rondt ze de cursus af. Dan is het wat studie betreft even voldoende, er moeten nog wat spulletjes aangeschaft worden zoals een spiegel maar eerst wacht ze af hoe het gaat lopen in het wijkcentrum.
Geduld
Riet Tromp laat zich vandaag voor het eerst knippen bij Jadoenath. Op advies van de maatschappelijk werkster heeft ze zich opgegeven. Met een kritische blik kijkt Jadoenath of het goed geknipt is, ze checkt en dubbelcheckt. Tromp: ,,Ik ben heel tevreden, het ziet er goed uit.” Vervolgens wordt ze weggebracht naar haar plek bij de koffietafel. Jadoenath lachend: ,,De klant moet tevreden zijn, maar ik wil ook een goed gevoel hebben. Ik neem de tijd voor de mensen, dus klanten moeten wel geduld hebben.”

Kapster Sandra knipt gratis in wijkcentrum de Mortel © Foto Kees Martens/fotomeulenhof

Kapster Sandra knipt gratis in wijkcentrum de Mortel © Foto Kees Martens/fotomeulenhof